#lahaddatu

90,600 posts tagged with #lahaddatu

Photos and Videos about #lahaddatu

Outdoor of Rosmaini & Erdah Ridwan 21.10.2018 Shoot for REZA Photography #malaywedding #malayweddings #malayweddingphotographer #malayweddingguide #postwedding #nikon #d700 #lahaddatu #lahaddatuphotography #lahaddatuwedding #ikutcarakita #kkcity #asianweddingnetwork #sabahphotographer #bridesmaids #bride #groom #andaman #pelamin #lens #dslr #photo #photoshoot #photoshop #lightroom #like4like #wedding #nikonasia #nikonmalaysia #jurugambarperkahwinan Interested with our service? 013-7932873 013-7932873 013-7932873 Get in touch with us : ๐Ÿ“žhttp://www.wasap.my/60137932873 ๐Ÿ“ฉ rezaphotography.co@gmail.com

Awak nak tambah tinggi badan ... just 7 day ??? JOM Chat and Consultasi Problem Ketinggian korang ๐Ÿ˜ ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ . ๐Ÿ“ฒ WhatsApp: 011-3108 4565 ๐Ÿ“ฒ WhatsApp: 011-3108 4565 ๐Ÿ“ฒ WhatsApp: 011-3108 4565 . #bandarmaharani #butterworth #gelugor #ayeritam #sekudai #pasirgudang #taman #lahaddatu #portdickson #rawang #merdekamalaysia #kemaman #putatan #telokanson #segamat #terlajaklaris #terlajakmurah #terlajakgol #terlajaktinggi #terlajaklawa #iphone7plus #mycomel #kasutnike #kasutadidasmurah

(@kirim.cinta143)

4 Hours Ago

Happy Birthday CIKGU #mahani ๐Ÿ’— PENGARAH MAGA 2018. TQ sekali lagi CIKGU #rosidah repeat order dalam masa terdekat. โฃ๏ธโฃ๏ธโฃ๏ธ #lahaddatu #lahaddatusurprisedelivery #surprisedelivery #surprise #gift #present #bouquet #kunak #semporna #tawau #tungku #desakencana #cenderawasih #sandakan #tuaran #kk #kotakinabalu #sabah

(@kirim.cinta143)

5 Hours Ago

Tq sis manis repeat order utk banyak kali. Kali ini untuk pastor ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ๐ŸŒผ "Thank you pastor" from #youthgbld #lahaddatu #lahaddatusurprisedelivery #surprisedelivery #surprise #gift #present #bouquet #kunak #semporna #tawau #tungku #desakencana #cenderawasih #sandakan #tuaran #kk #kotakinabalu #sabah

(@kirim.cinta143)

5 Hours Ago

"You are educated. Your certification is in your stpm result. You may think of it as the ticket to the good life. Let me ask you to think of an alternative. Think of it as your ticket to change the world" - love, family. Congrats! Happy graduation #umairah. Tq puan. ๐Ÿ’œ #lahaddatu #lahaddatusurprisedelivery #surprisedelivery #surprise #gift #present #bouquet #kunak #semporna #tawau #tungku #desakencana #cenderawasih #sandakan #tuaran #kk #kotakinabalu #sabah

(@sgpnsabah)

5 Hours Ago

Lagi2 ngences...malam pun kita COD Jadzakallahu khairan #sambalpedesngences #sabah #viral #sambal #cili #testimoni #lahaddatu #sabahan

SIAPA NAK MENANG KERETA TOYOTA C-HR! . Senang sgt2! . Hanya beli mana2 produk Charms yg bernilai RM60 anda dah layak mendapat 1 kupon peraduan. . Semakin tinggi nilai pembelian, semakin besar peluang utk menang๐ŸŽ‰ Bayangkan bauan kereta baru, kekedapan pintu kereta baru yg dibawa pulang dan diparking di bawah garaj kita..๐Ÿ˜ฑ . Wah! Tak sabar nak dptkan produk2 Charms utk berpeluang menang kereta? . Jom dapatkan drpd semua Beauty Consultant Charms yg mempunyai no ID dan dapatkan resit RASMI drpd mereka! . โŒJGN BELI DI LAZADA kerana anda takkan mendapat RESIT RASMI dan KUPON PERADUAN๐Ÿ˜ญ โŒJGN BELI DI TEMPAT2 Yg tidak memberikan RESIT RASMI DAN KUPON RASMI โŒJGN BELI jika penjual menjual di bawah harga pasaran. . Siapa NAK KERETA๐Ÿ™‹๐Ÿ™‹๐Ÿ™‹ . #teamlbscharms #charmsmalaysia #charmsviral #halaljakim #charmshalaljakim #labtested #raiseyourlife #charmssolekdanrawat #solekdanrawat #charmsskincare #charmscosmetic #charmshalalcosmeticskincare #halalcosmetic #halalskincare #agenwanted #leadercharms #borneo #lahaddatu #sabah #codcharms #keretauntukabah #toyotachr #fattahamin #toyotafattah . FOLLOW INSTAGRAM KAMI @charms.starglow_lahaddatu

(@snafiqa.charms_)

7 Hours Ago

โ€ขโ€ขโ€ข [TESTIMONI]-CHARMS FOUNDATION TONA ROYAL EDITION . โ€œBest Royal Edition ini..dah jatuh hati dengan kod ini tau..Makin lama kulit makin glow..dah tak payahnak spray-spray untuk glow kan kulit..just calit je..bila berpeluh makin cantikkk๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ . Tak tahu bagaimana nak grab CHARMS FOUNDATION TONA ROYAL EDITION ini? . . โœ” Dapatkan hanya drpd pengedar sah yg mempunyai ID SHJ yg mempunyai KUPON PERADUAN & RESIT RASMI CHARMS shj! . . โŒJGN BELI JIKA HOLOGRAM TELAH DIKOYAKKAN . โŒJGN BELI JIKA PENGEDAR TIADA ID SAH . โŒJGN BELI DRPD MANA MANA WEB E-DAGANG . Dengan setiap pembelian Produk CHARMS bernilai RM 60.00 dan ke atas, uolls boleh join peraduan #keretauntukabah dan berpeluang memiliki hadiah utama kereta toyota serta hadiah yang lumayan ๐Ÿคฉ . Siapa dah solek dan rawat dengan CHARMS Foundation ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ . www.wasap.my/60146086280/ . www.wasap.my/60146086280/AGEN . www.wasap.my/60146086280/AGENTANPAMODAL . #teamlbscharms #charmsmalaysia #charmsviral #halaljakim #charmshalaljakim #labtested #raiseyourlife #charmssolekdanrawat #solekdanrawat #charmsskincare #charmscosmetic #charmshalalcosmeticskincare #halalcosmetic #halalskincare #agenwanted #stokischarms #dropshipwanted #borneo #lahaddatu #sabah #codcharms #charmspantaitimur #charmsbesut #charmsjertih #charmskgraja #promofoundationcharms #keretauntukabah #toyotachr #fattahamin #toyotafattah

โ€ขโ€ขโ€ข [TESTIMONI]-CHARMS FOUNDATION TONA ROYAL EDITION . โ€œBest Royal Edition ini..dah jatuh hati dengan kod ini tau..Makin lama kulit makin glow..dah tak payahnak spray-spray untuk glow kan kulit..just calit je..bila berpeluh makin cantikkk๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ . Tak tahu bagaimana nak grab CHARMS FOUNDATION TONA ROYAL EDITION ini? . . โœ” Dapatkan hanya drpd pengedar sah yg mempunyai ID SHJ yg mempunyai KUPON PERADUAN & RESIT RASMI CHARMS shj! . . โŒJGN BELI JIKA HOLOGRAM TELAH DIKOYAKKAN . โŒJGN BELI JIKA PENGEDAR TIADA ID SAH . โŒJGN BELI DRPD MANA MANA WEB E-DAGANG . Dengan setiap pembelian Produk CHARMS bernilai RM 60.00 dan ke atas, uolls boleh join peraduan #keretauntukabah dan berpeluang memiliki hadiah utama kereta toyota serta hadiah yang lumayan ๐Ÿคฉ . Siapa dah solek dan rawat dengan CHARMS Foundation ๐Ÿ™‹๐Ÿปโ€โ™€๏ธ . www.wasap.my/601116047363/FD . www.wasap.my/601116597363/AGEN . www.wasap.my/60167748343/AGENTANPAMODAL . #teamlbscharms #charmsmalaysia #charmsviral #halaljakim #charmshalaljakim #labtested #raiseyourlife #charmssolekdanrawat #solekdanrawat #charmsskincare #charmscosmetic #charmshalalcosmeticskincare #halalcosmetic #halalskincare #agenwanted #leadercharms #borneo #lahaddatu #sabah #codcharms . FOLLOW INSTAGRAM KAMI @charms.starglow_lahaddatu

(@sgpnsabah)

8 Hours Ago

COD Sampai malam. Alhamdulillah. Jadzakallahu khairan. #sambalpedesngences #sabah #viral #sambal #cili #testimoni #lahaddatu #sabahan

(@md.sh4hr1)

10 Hours Ago

Lahad datu town. ๐ŸŒ #lahaddatu #malaysia #sabah

(@snafiqa.charms_)

11 Hours Ago

SIAPA NAK MENANG KERETA TOYOTA C-HR! . Senang sgt2! . Hanya beli mana2 produk Charms yg bernilai RM60 anda dah layak mendapat 1 kupon peraduan. . Semakin tinggi nilai pembelian, semakin besar peluang utk menang๐ŸŽ‰ Bayangkan bauan kereta baru, kekedapan pintu kereta baru yg dibawa pulang dan diparking di bawah garaj kita..๐Ÿ˜ฑ . Wah! Tak sabar nak dptkan produk2 Charms utk berpeluang menang kereta? . Jom dapatkan drpd semua Beauty Consultant Charms yg mempunyai no ID dan dapatkan resit RASMI drpd mereka! . โŒJGN BELI DI LAZADA kerana anda takkan mendapat RESIT RASMI dan KUPON PERADUAN๐Ÿ˜ญ โŒJGN BELI DI TEMPAT2 Yg tidak memberikan RESIT RASMI DAN KUPON RASMI โŒJGN BELI jika penjual menjual di bawah harga pasaran. . Siapa NAK KERETA๐Ÿ™‹๐Ÿ™‹๐Ÿ™‹ . #teamlbscharms #charmsmalaysia #charmsviral #halaljakim #charmshalaljakim #labtested #raiseyourlife #charmssolekdanrawat #solekdanrawat #charmsskincare #charmscosmetic #charmshalalcosmeticskincare #halalcosmetic #halalskincare #agenwanted #stokischarms #dropshipwanted #borneo #lahaddatu #sabah #codcharms #keretauntukabah #toyotachr #fattahamin #toyotafattah

(@liza_elysiansabah)

11 Hours Ago

Customer tawau repeat order cleanser dan krim siang.Dah guna pasti repeat order... Jom order..#elysianterbaik Nak jadi agen dropship pun boleh. #feedbackcustomer #trustedseller #agensabah #agenelysiansabah #codsandakan #serumfoundation #freepostageseluruhsabah #sabahan #sandakan #tawau #lahaddatu #kotakinabalu #labuan #semporna #skuadpenggunabijak #skuadantimerkuri

(@drrodhiah)

11 Hours Ago

Bleaching on progress. Pemutihan gigi. Deal dengan doktor untuk diskaun penghabisan stock hujung tahun. #doktorgigi #lahaddatu #tungku #kunak #kinabatangan #silam #pemutihangigi

(@pinklady_achik)

11 Hours Ago

๐ŸŒธDROPSHIP UNTUK WANITA SAHAJA๐ŸŒธ . NAK TAMBAH INCOME? ๐Ÿ’ฐ TAKDE MODAL UNTUK MULAKAN BISNES? โŒ๐Ÿ’ธ MALAS NAK URUSKAN POSLAJU? โŒ๐Ÿšš MALAS NAK SIMPAN STOK? โŒ๐Ÿ“ฆ NAK MENGHADAP FACEBOOK/INSTAGRAM/MEDIA SOCIAL JE HARI2? ๐Ÿ˜๐Ÿ’๐Ÿ™ˆ . ANDA ORANG YANG KAMI CARI๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ . JOM JOIN DROPSHIP KAMI! . ANDA HANYA PERLU IKLANKAN 1 PRODUK SETIAP HARI PRODUK LAKU KERAS, SEMUA WANITA DI MALAYSIA, BRUNEI, SINGAPORE NAK PRODUK NI! KALAU EXPORT SILAP-SILAP 1 DUNIA ORDER! ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ . UNTUNG ANDA? ๐Ÿ˜๐Ÿ’ฐ 1 ITEM = RM50 1 MINGGU JUAL 5 ITEM = RM250 ๐Ÿค‘ . HANYA DENGAN IKLANKAN TANPA KOS, ANDA BUAT, ANDA JUAL, ANDA DAPAT! . ADA INCENTIVES CASH LAGI! WOW! EXTRA CASH! ๐Ÿ’ฐ๐Ÿค‘๐Ÿ’ฐ๐Ÿค‘ EXTRA CASH: RM50, RM100, RM150..DAN LAGI LAGI LAGI! SAMPAI RM1000! (T&C APPLIED) . TERBUKA UNTUK 50 DROPSHIPPER SAHAJA! . WHATSAPP PANTAS NOMBOR 0134553384 (Achik) . . #kualaterengganuย  #terengganuย  #kualanerus #bukitpayongย  #peluangpekerjaan #kualaterengganuย  #selangor #manirย  #sabahan #sarawakianย  #pantaitimurย  #bandarkualaterengganu #kualanerus #pekerjaswasta #keningau #tawau #lahaddatu #kotakinabalu #sandakan #jururawatmalaysia #cikgumalaysia #cikgusekolah #gurumalaysia #dropshipdiperlukan #kerjakosong #sideincomestudent #usm #segamat #muar #kerjakosong

(@_hardwaxbean)

12 Hours Ago

. โ™ฅOur premium low melting point waxes are produced using a blend of high quality rosins, nourishing coconut oil, & bees wax. . โ™ฅLow melting point, high moisture and dry quickly, bring more comfortable and reassuring feeling. . โ™ฅAdd the soothing ingredients of natural care on the basis of pure physical hair removal and different skin types, which can reduce skin irritation and strengthen hair removal effect. ____________ . How To Use? 1.Heat wax pellets in a regular wax heater or in a glass bowl in microwave or over hot water and heat to a working temperature. . 2.Using a spatula, spread a layer of wax onto the area to be treated against the direction of hair growth. (make sure wax is not too hot). . 3.Allow a short period to cool and then holding the skin taut, remove wax with a firm action against the direction of hair growth. . How To Melt? Method 1: Use the wax warmer will be highly recommended to melt the hard wax. . Method 2: Put some in a small bowl (that you will never use for anything else), and place that bowl in a saucepan with boiling water. Be careful not to get any water in the wax. . . . #hardwaxmurah #waxingmurah #hardwaxmalaysia #waxingmalaysiamurah #waxingmalaysia #waxbean #sarawakian #sarawakians #waxwarmer #sabahan #waxheater #sumandak #cabutbulu #waxbeans #kuching #kuchingsarawak #kuchingonlineshop #kotakinabalu #labuanonlineshop #miri #lahaddatu #kksabah #sibu #sarawakonlineshop #sabahonlineshop #waxingbuluketiak #honeywaxing #honeywax #sugarwaxmurah #sugarwaxtermurah

(@elg1010)

12 Hours Ago

Portrait mode with no filter be like.... WRIKLES ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ #selfie #selfienation #selfieking #selfielover #selfies #me #loveyourself #justtags #justme #whatever #justforfun #diva #life #sabahan #lahaddatu #gettingolder

(@ahmadfikrigompul)

13 Hours Ago

Launching Soon 1.12.2018 @fgp_studio FANNY PACK โ–ช Made from denim โ–ช size 6x8 Inches / half A4 paper size โ–ช 1 main casing with zipper โ–ช 1 open mini pocket โ–ช adjustable buckle strap VISIT US @fgp_studio & @anndes_aesthetics during @jesseltonartisanmarket 1 & 2 December at The Walk , Riverson !! See you guys there !! #kotakinabalu #kkcit #tuaran #tamparuli #kiulu #kudat #pitas #ranau #kundasang #sandakan #lahaddatu #tawau #semporna #sayajual #lokalbah #custommade #diy #handmade #denimmania #denim #jeans

(@fgp_studio)

13 Hours Ago

Launching Soon 1.12.2018 @fgp_studio FANNY PACK โ–ช Made from denim โ–ช size 6x8 Inches / half A4 paper size โ–ช 1 main casing with zipper โ–ช 1 open mini pocket โ–ช adjustable buckle strap VISIT US @fgp_studio during @jesseltonartisanmarket 1 & 2 December at The Walk , Riverson !! See you guys there !! #kotakinabalu #kkcit #tuaran #tamparuli #kiulu #kudat #pitas #ranau #kundasang #sandakan #lahaddatu #tawau #semporna #sayajual #lokalbah #custommade #diy #handmade #denimmania #denim #jeans

PROMO โ—๏ธPROMO โ—๏ธ . SEMUA KOD CHARMS FOUNDATION RM50.00 SAHAJAโ—๏ธ . Promosi besar-besaran CHARMS FOUNDATION, Bedak asas no 1 leading Halal Jakim Cosmetic Skincare Malaysia. . Foundation harian yang diiktiraf HALAL JAKIM dengan gabungan tekstur yang sangat moist dan MEMBANTU MENGAWAL MINYAK dan Mengecutkan jerawat dgn adanya Minyak kelapa Dara,Minyak Jojoba dan Stem Sel Epal utk memudar cela bertindak sbg make up dan juga membantu merawat masalah jerawat dan JERAGAT TEBAL. . โœ”STOK TERHAD โœ”SEMENTARA STOK MASIH ADA . Tak tahu bagaimana nak grab FOUNDATION CHARMS ? . โœ”Dapatkan hanya drpd pengedar sah yg mempunyai ID SHJ. . โŒJgn beli JIKA TIADA HOLOGRAM ATAU hologram telah dikoyakkan. . โŒJgn beli di lazada atau shopee sbb u alls takkan dpt kumpul point dan join contest MENANG KERETA! . JADIKAN HALAL SEBAGAI PILIHAN HIDUP KITA TERMASUKLAH PENGGUNAAN SEMUA KOSMETIK2.. . HALAL...WAY OF LIFE! . www.charms.my . www.wasap.my/601116047363/FD . www.wasap.my/601116597363/AGEN . www.wasap.my/60167748343/AGENTANPAMODAL . #teamlbscharms #charmsmalaysia #charmsviral #halaljakim #charmshalaljakim #labtested #raiseyourlife #charmssolekdanrawat #solekdanrawat #charmsskincare #charmscosmetic #charmshalalcosmeticskincare #halalcosmetic #halalskincare #agenwanted #leadercharms #borneo #lahaddatu #sabah #codcharms . FOLLOW INSTAGRAM KAMI @charms.starglow_lahaddatu

(@sueanna_vits)

13 Hours Ago

Morning Sickness? Morning sickness adalah istilah kondisi mual dan muntah yang biasanya terjadi ketika masa awal kehamilan. Tidak hanya terjadi pada pagi hari, ibu hamil juga dapat mengalami morning sickness pada siang, malam, bahkan sepanjang hari. Perubahan hormon pada trismester pertama kehamilan merupakan salah satu penyebabnya. Beberapa pakar menyatakan bahwa ada kaitan antara hCG dengan terjadinya morning sickness. Human chorionic gonadoptrin (hCG) merupakan hormon yang terbentuk selama masa kehamilan Tips melawan mual dan muntah semasa hamil โ— Banyakan berehat โ— Minum air putih yang cukup โ— Sebaiknya jangan memakan makanan yang panas โ— Pilihlah makanan yang tinggi kandungan protein dan karbohidrat serta mudah dicerna, misalnya keju, cracker, susu dan yogurt, selai kacang, atau apel.Hindari makanan yang berlemak atau berminyak, dan pedas. โ— Makan sedikit-sedikit tetapi brulang-ulang, elakkan makan dlm kuntiti yg banyak dlm sekaligus. โ— Hirup udara yg segar elakan pergi ke kawasan yang sesak atau ramai orang โ— Jauhkan diri daripada asap rokok โ— Jangan terlalu memikirkan morning sickness. Alihkanlah perhatian Anda pada aktiviti ringan yang menyenangkan. โ— Amalkan suplemen yg boleh kurang morning sickness seperti peppermint ginger plus.. Info lanjut Klik link di bawah ๐Ÿ‘‡ . @wasap 01125353733 @wasap 01125353733 @wasap 01125353733 . ๐Ÿ“ฒ WhatsApp/call/sms : 011-25353733 ๐Ÿ–ฅ PM FB : Sue Anna ๐Ÿ“ธ IG : sueanna_vits ๐Ÿ†” ID : 1087087 Blog : sueannamuslin.com Setiap pembelian SUPPLEMENT SHAKLEE dengan saya akan mendapat "FREE CONSULTATION" jadi jangan lepaskan peluang ini!! #polluxbiz #izzteamfounder #pengedarshakleesabah #pengedarshakleekotakinabalu #sihat #cantik #vivix_sueanna #shakleeviral #shakleemalaysia #bazaronline #setsendishaklee #youthskincare_sueanna #setkurusshaklee #setanemiashaklee #polluxfamily #shakleesabah #shakleebrunei #shaklee1b #shakleeums #shakleesarawak #shakleekeningau #sandakan #tawau #lahaddatu #penampang #kudat #beauty #jeragatpudat #jerawatkecut #sabahonlineshop

(@sueanna_vits)

13 Hours Ago

Morning Sickness? Morning sickness adalah istilah kondisi mual dan muntah yang biasanya terjadi ketika masa awal kehamilan. Tidak hanya terjadi pada pagi hari, ibu hamil juga dapat mengalami morning sickness pada siang, malam, bahkan sepanjang hari. Perubahan hormon pada trismester pertama kehamilan merupakan salah satu penyebabnya. Beberapa pakar menyatakan bahwa ada kaitan antara hCG dengan terjadinya morning sickness. Human chorionic gonadoptrin (hCG) merupakan hormon yang terbentuk selama masa kehamilan Tips melawan mual dan muntah semasa hamil โ— Banyakan berehat โ— Minum air putih yang cukup โ— Sebaiknya jangan memakan makanan yang panas โ— Pilihlah makanan yang tinggi kandungan protein dan karbohidrat serta mudah dicerna, misalnya keju, cracker, susu dan yogurt, selai kacang, atau apel.Hindari makanan yang berlemak atau berminyak, dan pedas. โ— Makan sedikit-sedikit tetapi brulang-ulang, elakkan makan dlm kuntiti yg banyak dlm sekaligus. โ— Hirup udara yg segar elakan pergi ke kawasan yang sesak atau ramai orang โ— Jauhkan diri daripada asap rokok โ— Jangan terlalu memikirkan morning sickness. Alihkanlah perhatian Anda pada aktiviti ringan yang menyenangkan. โ— Amalkan suplemen yg boleh kurang morning sickness seperti peppermint ginger plus.. Info lanjut Klik link di bawah ๐Ÿ‘‡ . @wasap 01125353733 @wasap 01125353733 @wasap 01125353733 . ๐Ÿ“ฒ WhatsApp/call/sms : 011-25353733 ๐Ÿ–ฅ PM FB : Sue Anna ๐Ÿ“ธ IG : sueanna_vits ๐Ÿ†” ID : 1087087 Blog : sueannamuslin.com Setiap pembelian SUPPLEMENT SHAKLEE dengan saya akan mendapat "FREE CONSULTATION" jadi jangan lepaskan peluang ini!! #polluxbiz #izzteamfounder #pengedarshakleesabah #pengedarshakleekotakinabalu #sihat #cantik #vivix_sueanna #shakleeviral #shakleemalaysia #bazaronline #setsendishaklee #youthskincare_sueanna #setkurusshaklee #setanemiashaklee #polluxfamily #shakleesabah #shakleebrunei #shaklee1b #shakleeums #shakleesarawak #shakleekeningau #sandakan #tawau #lahaddatu #penampang #kudat #beauty #jeragatpudat #jerawatkecut #sabahonlineshop

(@sueanna_vits)

13 Hours Ago

Morning Sickness? Morning sickness adalah istilah kondisi mual dan muntah yang biasanya terjadi ketika masa awal kehamilan. Tidak hanya terjadi pada pagi hari, ibu hamil juga dapat mengalami morning sickness pada siang, malam, bahkan sepanjang hari. Perubahan hormon pada trismester pertama kehamilan merupakan salah satu penyebabnya. Beberapa pakar menyatakan bahwa ada kaitan antara hCG dengan terjadinya morning sickness. Human chorionic gonadoptrin (hCG) merupakan hormon yang terbentuk selama masa kehamilan Tips melawan mual dan muntah semasa hamil โ— Banyakan berehat โ— Minum air putih yang cukup โ— Sebaiknya jangan memakan makanan yang panas โ— Pilihlah makanan yang tinggi kandungan protein dan karbohidrat serta mudah dicerna, misalnya keju, cracker, susu dan yogurt, selai kacang, atau apel.Hindari makanan yang berlemak atau berminyak, dan pedas. โ— Makan sedikit-sedikit tetapi brulang-ulang, elakkan makan dlm kuntiti yg banyak dlm sekaligus. โ— Hirup udara yg segar elakan pergi ke kawasan yang sesak atau ramai orang โ— Jauhkan diri daripada asap rokok โ— Jangan terlalu memikirkan morning sickness. Alihkanlah perhatian Anda pada aktiviti ringan yang menyenangkan. โ— Amalkan suplemen yg boleh kurang morning sickness seperti peppermint ginger plus.. Info lanjut Klik link di bawah ๐Ÿ‘‡ . @wasap 01125353733 @wasap 01125353733 @wasap 01125353733 . ๐Ÿ“ฒ WhatsApp/call/sms : 011-25353733 ๐Ÿ–ฅ PM FB : Sue Anna ๐Ÿ“ธ IG : sueanna_vits ๐Ÿ†” ID : 1087087 Blog : sueannamuslin.com Setiap pembelian SUPPLEMENT SHAKLEE dengan saya akan mendapat "FREE CONSULTATION" jadi jangan lepaskan peluang ini!! #polluxbiz #izzteamfounder #pengedarshakleesabah #pengedarshakleekotakinabalu #sihat #cantik #vivix_sueanna #shakleeviral #shakleemalaysia #bazaronline #setsendishaklee #youthskincare_sueanna #setkurusshaklee #setanemiashaklee #polluxfamily #shakleesabah #shakleebrunei #shaklee1b #shakleeums #shakleesarawak #shakleekeningau #sandakan #tawau #lahaddatu #penampang #kudat #beauty #jeragatpudat #jerawatkecut #sabahonlineshop