#sambalbelacan

60,362 posts tagged with #sambalbelacan

Photos and Videos about #sambalbelacan

Selain dari bihun sup utara permintaan si @olynnfzil_myadhia, dio mintak gak lauk nogori 🤦🏼‍♀️ Nak gulai daging salai... Haaa... amik, akak ko campur an sekali pucuk ubi ngan manggo mudo 😁😁😝 Pueh hati an dapek ngaso 🙊 Alhamdulillah #gulaidagingsalai #telurasin #sambalbelacan #annurkitchen

Sambal penyet pedas menyengett....🌶️🌶️ InsyaAllah sedap.. 💯 homemade 🌶️ Sambal Tempoyak 🌶️ Sambal Tempoyak Petai 🌶️ Sambal Hitam 🌶️ Sambal Penyet pos seluruh Malaysia COD bandar Bentong http://www.wasap.my/60126581324 Moh Menyambal🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️ 🌶️ 🌶️🌶️#sambal #sambaltempoyak #sambalpetai #sambaltempoyakpetai #sambaltempoyakbilispetai #sambalpedas #pedas #sambalado #sambaludangpetai #travelfood #sambalhomemade #homemadesambal #spicyfood #sambalijoteri #sambalijo #sambalpenyet #sambaltomato #sambalbelacan #masakankampung #alakampung #pahangfood #sambalhitampahanghomemade #sambaltempoyakpahang #pedaspadu #masakanpedas #spicyfoods #sambalikanbilis #sambaltradisi #sambalmalaysia

Yang mau begadang? Silakan dicoba.. 😁 Es Kopi Susu ▼Bahannya▼ - Kopi hitam - Susu - Kopi susu + gula · ▼Langkah-Langkah▼ ⓵ Seduh kopi hitam dan siapkan susu cair ⓶ Tuangkan secara selang-seling ke ice tray, lalu bekukan di freezer ⓷ Masukkan satu persatu es batu ke gelas, lalu tuang kopi susu + gula Cr: @endeus.tv #sambal #resepeskopisusu #ayambakar#sambalpedas #nasicampur #marimakan#sambalbelacan #cumi #ayampenyet #idebekalanak #resepminumankopi #lalapan #seblak #makanterusss#pedasgila #nasiuduk #indonesianculinary#seleranusantara #sotobetawi #nasgor #maknyus#ayampanggang #pesonakuliners #bakso#bosenkurustips  #makansehat

Just delivered this evening. #sambalrosee #sambal #sambalbelacan #sambalcilipadi #sambalsedap #sambalviral #pj #ttdi #kgmedan WhatsApp /sms 011-10399039

⚠️⚠️PERHATIAN⚠️⚠️⁣⁣⁣ Tayangan ini menyebabkan rasa lapar seketika.⁣ Jika Anda ngiler itu adalah kesengajaan dari kami.⁣ Salam Bakso Mania 🔥🔥🔥⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ yang mau eksekusi silahkan merapat ke @pentolcekerbegal ⁣ ⁣ ❤️ Double tap dan TAG temenmu yang suka banget makan bakso ya guys 🔥🔥🔥⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ Punya rekomendasi bakso enak??⁣ Pengen di repost??⁣ Tag @bakso.mania⁣ Tag @bakso.mania⁣ ⁣ ⁣ #sambal #balado #sarapan #yummyidn #sambalenak #sambel #sambalbelacan #sambalteri #sambalpedas #bihun #sambalpetai #maknyus #cemilanhits #cemilanku #yukmakan #masakanenak #pecandumakanan #makananindonesia #ayamgeprek #ngemilenak #bakso #seblak #menusederhana #makananrumahan #masakansederhana #marimakan #lezatnikmat #fotomasak #guniezzt #bisabikin

Nyet nyet nyet .....🤣 Berpenyet-penyet kita mlm ni 😉 Whatsapp !! Whatsapp !!+0196233211 #cobekabby #cobekpenyet #cobektanah #cobekmurah #cobekcobek #cobekku #cobek #cili #cilipadi #sambal #sambalbelacan #sambalulek #sayamasak #resepisedap #masakapahariini #foodporn

Sebelum tonton, follow dulu @bekalsimple 😃 . Sambal kol goreng ----- Siapa yang tak kenal dengan sambal yang sedang hits satu ini... ? 😋 - Bahan : ½ buah kol 5 buah cabai merah keriting 5 buah cabai rawit merah  1 buah tomat  3 btr kemiri  5 siung bawang merah 2 siung bawang putih Terasi ½ sdt gula merah Gula Garam Minyak - Cara Membuat : 1. Panaskan minyak lalu goreng kol yang sudah diiris hingga garing, angkat dan tiriskan. 2. Goreng cabai merah keriting, cabai rawit, kemiri, bawang merah, bawang putih, dan tomat. Angkat dan tiriskan. 3. Siapkan cobek. Masukkan terasi bakar dan semua bumbu yang sudah digoreng kemudian tumbuk hingga halus. 4. Beri gula pasir dan garam. 5. Masukkan kol goreng lalu aduk kembali hingga agak rata. 6. Siap dihidangkan. . Punya teman atau keluarga hobi makan atau masak ? Yuuk Mention mereka 😘 ___________________________________________ 💟Like 💬Comment 👥Tag 🔄Repost . Jangan lupa Turn On Notifications Instagram kami agar selalu update tentang aneka resep bekal praktis Punya resep dan mau direpost? Yuk tag @bekalsimple dengan #bekalsimple 📢 ___________________________________________ ⏭ Follow @bekalsimple ⏭ Follow @bekalsimple ⏭ Follow @bekalsimple __________________________________________ credit @masaktv ----- #sambalkolgoreng #sambalikan #sambalikanbilis #sambalikanasin #sambalikanroa #sambalikanteri #sambalikanmasin #sambalmalaysia #sambalhijau #sambalviral #sambalsedap #sambalkicap #sambalhitam #sambalbelacan #sambalhomemade #sambalijo #resepibu #reseprumahan #anekaresep #resep_roemah #resepmasakanrumahan #resepsarwendah #reseppraktis #reseproemahan #resepmommies #resepbaking #sambalpedas #sambalhitampahang #sambalbilis

Alhamdulillah. Juadah buka puasa. Done 2000kcal 🤣🤣🤣. Asyik makan kedai siam jah, bini pun ado gen siam jugok hudoh2 padahal. Keturunan raja jembal nih sipi2 😂😂. Harini mekteh lari, masakan dimasak oleh Mae Nak. Sapo tengok cite Mae Nak? Kesinambungan cite Nang Nak. Ada Mae Nak, Pae Mak. Semua ku layan 😬😬. Siakap Stim Limau + Somtam + Sotong Ala Thai Gee Patzy terliur 😝 + Somtam + Telur Dadar Crispy Ala Kedai Siam + Sambal Belacan Ala Thai. Alhamdulillah. #somtam #siakapstim #sotongthai #sambalbelacan #warungcintamekteh @ Warung Cinta Mekteh

🇫🇷Hello everyone! At Breizh Up Langkawi we propose to you a unique recipe gluten free buckwheat Galette from Brittany. A mix of flavors between Malaysia and France. Come and try "La Malaisienne" the power of spices with Sambal belacan sauce, Ikan bilis fish, tuna, dried chili, mirror egg and the sweetness of emmental cheese. When two culinary cultures meet! Only at Breizh Up Langkawi🇫🇷So French, So Good!!!🇫🇷 #breizhup #breizhuplangkawi #breizhuppower #breizhpower #langkawifood #foodlangkawi #frenchfoodlangkawi #breakfastlangkawi #dessertlangkawi #pantaicenanglangkawi #langkawi #sambalbelacan #ikanbilis #francemalaysia #bretondumonde #creperiedumonde #galettebretonne #oeufmiroir #fieredetrebretonne #bretonsencuisine #yummy #myorigines

Alhamdulillah. Juadah buka puasa. Done 2000kcal 🤣🤣🤣. Asyik makan kedai siam jah, bini pun ado gen siam jugok hudoh2 padahal. Keturunan raja jembal nih sipi2 😂😂. Harini mekteh lari, masakan dimasak oleh Mae Nak. Sapo tengok cite Mae Nak? Kesinambungan cite Nang Nak. Ada Mae Nak, Pae Mak. Semua ku layan 😬😬. Siakap Stim Limau + Somtam + Sotong Ala Thai Gee Patzy terliur 😝 + Somtam + Telur Dadar Crispy Ala Kedai Siam + Sambal Belacan Ala Thai. Alhamdulillah. #somtam #siakapstim #sotongthai #sambalbelacan #warungcintamekteh @ Warung Cinta Mekteh

Dia yang makan gua yang ngiler njirr ⁣ ⁣ ⁣ Thanks @dyodoran for video⁣ yang mau eksekusi silahkan merapat ke⁣ 👇👇👇👇👇⁣ @ayambebekpakboss ⁣ ⁣ ⁣ ⚠️⚠️PERHATIAN⚠️⚠️⁣⁣⁣ Tayangan ini menyebabkan rasa lapar seketika.⁣ Jika Anda ngiler itu adalah kesengajaan dari kami.⁣ Salam Kapok Lombok 🔥🔥🔥⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ ❤️ Double tap dan TAG temenmu dong yang kalo makan pedes sampe ngabisin nasi 🔥🔥🔥⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ mau referensi bakso enak di Indonesia?⁣ follow @bakso.mania⁣ follow @bakso.mania⁣ follow @bakso.mania⁣ ⁣ ⁣ #sambal #balado #sarapan #yummyidn #sambalenak #sambel #sambalbelacan #sambalteri #sambalpedas #bihun #sambalpetai #maknyus #cemilanhits #cemilanku #yukmakan #masakanenak #pecandumakanan #makananindonesia #cemilan #ngemilenak #gulai #capcay #menusederhana #makananrumahan #masakansederhana #marimakan #lezatnikmat #fotomasak #pesonakuliners #ayampenyet

Alhamdulillah. Juadah buka puasa. Done 2000kcal 🤣🤣🤣. Asyik makan kedai siam jah, bini pun ado gen siam jugok hudoh2 padahal. Keturunan raja jembal nih sipi2 😂😂. Harini mekteh lari, masakan dimasak oleh Mae Nak. Sapo tengok cite Mae Nak? Kesinambungan cite Nang Nak. Ada Mae Nak, Pae Mak. Semua ku layan 😬😬. Siakap Stim Limau + Somtam + Sotong Ala Thai @geepatzy terliur 😝 + Somtam + Telur Dadar Crispy Ala Kedai Siam + Sambal Belacan Ala Thai. Alhamdulillah. #somtam #siakapstim #sotongthai #sambalbelacan #warungcintamekteh

agar anak2 tidak pilih2 makan buah, kita buat agar-agar buah segar yuk.. Langkah: Semangka dibelah dua lalu dikeluarka buah semangkanya lalu potong semua buah kecil-kecil kotak-kotak Masak agar-agar sampai mendidih,masukan semua buah kedalam buah semangka yg diambil dalamnya lalu siramkan agar-agar keatas buahnya Diamkan sampai mengeras lalu potong-potong Hidangkan selagi segar selamat menikmati,,selamat mencoba #sambal #resepagarbuahsegar #ayambakar#sambalpedas #nasicampur #marimakan#sambalbelacan #cumi #ayampenyet #idebekalanak #resepagarbuah #lalapan #seblak #makanterusss#pedasgila #nasiuduk #indonesianculinary#seleranusantara #sotobetawi #nasgor #maknyus#ayampanggang #pesonakuliners #bakso#bosenkurustips  #makansehat

#sambalbelacan #malaysianfood Bayam tumis sayur campur Telur masin,ikan masin Ayam kicap cili padi berkuah 😉😉menu ringkas

16.3.2019 Event at# bukit jelutung The suite #menu breakfast #sandwichtuna&sandwishtelur#lompangpandan#sardinroll #menulunch#nasiputih#dagingsalai#ayammasakmerah#ulam2#sambalbelacan#fruitplanter# #menu tea break #bihungorengsiam#lopes#popiapedas# Sebarangtempahanwassupke i0192438837 #addinasscatering#ctdk

Teringat2 makan kat rumah @red_kebaya2 . Selain daging salai masak lemak, kerabu daun selom tu antara menu yang win di hati i 🤗 #lunch #dinner #makanmakan #kawankawan #masaklemakdagingsalai #ayamgorengkunyit #kerabudaunselom #sambalbelacan #alhamdulillah #rezeki

16.3.2019 Event at# bukit jelutung The suite #menu breakfast #sandwichtuna&sandwishtelur#lompangpandan#sardinroll #menulunch#nasiputih#dagingsalai#ayammasakmerah#ulam2#sambalbelacan#fruitplanter# #menu tea break #bihungorengsiam#lopes#popiapedas# Sebarangtempahanwassupke i0192438837 #addinasscatering#ctdk

16.3.2019 Event at# bukit jelutung The suite #menu breakfast #sandwichtuna&sandwishtelur#lompangpandan#sardinroll #menulunch#nasiputih#dagingsalai#ayammasakmerah#ulam2#sambalbelacan#fruitplanter# #menu tea break #bihungorengsiam#lopes#popiapedas# Sebarangtempahanwassupke i0192438837 #addinasscatering#ctdk

Ayam Goreng Mentega By. @cookandgym  source@sofia_cakery . Bahan : 400 gr ayam fillet potong2 beri bumbu garam, lada, bubuk bawang putih.  8 sdm terigu 1 1/2 sdm maizena 1 telur kocok lepas  Sauce mentega: 1 bawang bombay 8 sdm kecap Inggris 2 sdm saus tiram 2 sdm kecap manis 2 sdm saus tomat 1 -2 sdm gula ( selera aja )  1 1/2 -2 sdm margarine Blue Band . Cara: 1. Campur rata terigu dan maizena, celup ayam ke telur, lalu balur ke tepung, goreng hingga matang , sisihkan. 2. Campur semua bahan sauce mentega di mangkok, kec bawang bombay dan margarine, panaskan wajan, beri 1/2 sdt margarine untuk menumis bawang bombay, setelah harum masuk campuran sauce, aduk rata. Lalu masukkan 1 sdm penuh margarine, aduk rata sampai margarine leleh, lalu masuk ayam , aduk hingga semua ayam terbalur saus mentega. Enjoy. - #sambal #resepayamgorengmentega #ayambakar#sambalpedas #nasicampur #marimakan#sambalbelacan #cumi #ayampenyet #idebekalanak #reseayamgoreng #lalapan #seblak #makanterusss#pedasgila #nasiuduk #indonesianculinary#seleranusantara #sotobetawi #nasgor #maknyus#ayampanggang #pesonakuliners #bakso#bosenkurusresep #makansehat

Rujakan bun.... Repost from @pengabdicabesetan ... ⚠️⚠️PERHATIAN⚠️⚠️⁣⁣⁣ Tayangan ini menyebabkan rasa lapar seketika.⁣ Jika Anda ngiler itu adalah kesengajaan dari kami.⁣ Salam Kapok Lombok 🔥🔥🔥⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ thanks @synthiatjipto ⁣ yang lidahnya udah kemecer silahkan merapat ⁣ ⁣ ⁣ ❤️ Double tap dan TAG temenmu dong yang kalo makan pedes sampe ngabisin nasi 🔥🔥🔥⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ ⁣ #sambal #balado #sarapan #yummyidn #sambalenak #sambel #sambalbelacan #sambalteri #sambalpedas #bihun #sambalpetai #maknyus #cemilanhits #cemilanku #yukmakan #masakanenak #pecandumakanan #makananindonesia #cemilan #ngemilenak #gulai #capcay #menusederhana #makananrumahan #masakansederhana #marimakan #lezatnikmat #fotomasak #pesonakuliners #rujak

16.3.2019 Event at# bukit jelutung The suite #menu breakfast #sandwichtuna&sandwishtelur#lompangpandan#sardinroll #menulunch#nasiputih#dagingsalai#ayammasakmerah#ulam2#sambalbelacan#fruitplanter# #menu tea break #bihungorengsiam#lopes#popiapedas# Sebarangtempahanwassupke i0192438837 #addinasscatering#ctdk

Credit by @bosenkurus.id ... Selamat Malam.. Yg Belum makan malam Siapa? Ayo??? Nih Ada RESEP makyusssss Rendang daging Yuk masakk Bahan : 1 kg daging sapi (sy pakai khas dlm) potong selera 2 sdm air asam jawa 500 ml santan kental (dr 2 btr kelapa) 1.5 ltr santan encer Haluskan : 15 bh b.merah 10 bh b.putih 3 bh cabe merah besar 12 bh cabe merah keriting 7 bh cabe rawit 4 btr kemiri 2 cm jahe 2 cm lengkuas 1 sdt ketumbar, sangrai 1/2 sdt jinten 1/2 sdt pala bubuk Sejempol kunyit Bumbu cemplung 2 bh sereh 5 lmbr daun jeruk 3 lmbr daun salam 2 lmbr daun kunyit 5 bh cengkeh 2 bh bunga lawang 1 sdm gula merah Garam, kaldu jamur Tambahkan sdkit gula pasir bila rasanya kurang pas Caranya : *Tumis bumbu halus hingga matang masukkan semua bumbu cemplung,aduk2 lalu masukkan daging sapi aduk hingga daging kaku. *Tuangkan santan encer aduk perlahan supaya santannya tidak pecah. Masak dengan api kecil hingga daging empuk beri garam, gula merah, air asam dan kaldu jamur lalu tambahkan santan kentalnya. *Masak hingga daging meresap dan airnya sdkit agak menyusut, angkat. *Sajìkan #sambal #pedas #sambel #ayambakar#sambalpedas #nasicampur #marimakan#sambalbelacan #cumi #ayampenyet #reseprendang #rendang #lalapan #seblak #makanterusss#pedasgila #nasiuduk #indonesianculinary#seleranusantara #sotobetawi #nasgor #maknyus#ayampanggang #pesonakuliners #bakso#baksosapi #makananrumah #menusederhana#resepmakanannusantara #bosenkurusresep

16.3.2019 Event at# bukit jelutung The suite #menu breakfast #sandwichtuna&sandwishtelur#lompangpandan#sardinroll #menulunch#nasiputih#dagingsalai#ayammasakmerah#ulam2#sambalbelacan#fruitplanter# #menu tea break #bihungorengsiam#lopes#popiapedas# Sebarangtempahanwassupke i0192438837 #addinasscatering#ctdk

Local traditional food on the menu: Spicy shrimp paste dip, boiled vegetables, and raw fish salad for dinner. Sambal, ulam dan hinava. Hinava isn't cooked, the fish flesh is soaked in vinegar or lime juice to make it edible. #frugalcooking #frugalmeal #frugallife #studentlife #dinner #shrimppaste #sambalbelacan #boiledvegetables #ulam #fishsalad #hinava #abundance #provisions #godismyprovider #blessed

Menu diet sihat for dinner today ❤ . 🌸 Kerabu Ayam Tomato 🌸 Sup Sayur 🌸 Sambal Belacan 🌸 Nasi sepenumbuk . Kerabu ayam tomato tu sedap gilaaa 😋😋 Asyik buat ayam bakar/ grill je kan. Kali ni ayam tu kita buat kerabu pulak. Senang sangat nak buatnya. Nah Aimy share resepi dia ye 🤗 . *KERABU AYAM TOMATO* Bahan² : . . 🌼 Isi ayam yang dah direbus dan diracik halus 🌼 Bawang besar dihiris nipis 🌼 Tomato dihiris nipis/dadu pun boleh 🌼 Cili padi 🌼 Garam dan gula secukup rasa 🌼 Air asam jawa 🌼 Air perahan limau kasturi Cara penyediaan : . . 🍄 Mula-mula sekali, ayam tu rebus dulu dan diracik halus. . 🍄 Kemudian gaul ayam tadi bersama dengan bahan-bahan lain yang sudah dihiris. . 🍄 Perah limau kasturi dan masukkan gula, garam dan air asam jawa secukup rasa. Siappp!! 😍 Nak letak suun sebagai hiasan pun boleh. Selamat mencuba! 😊 . #kerabuayamtomato #kerabu #supsayur #sambalbelacan #homemade #cookwithlove #cookwithpassion #resepimudah #resepisedapdanmudah

Teman kamu mau UMROH?, atau Mau Pergi Lama ke Luar Negri? Bawain Aja SAMBAL BRINTO Biar Ibadah dan Jalan Jalannya Kuat Karena Nasfu Makan Pasti akan sama ketika Berada di Indonesia 😍 Ada 6 Varian: - ikan Peda - ikan Klotok (best seller) - ikan Tongkol - Cumi Asin (Best Seller) - ikan Teri - ikan Asap #sambalmatah #sambalcumi #sambal #sambalbawang #sambalterasi #sambalgorengkentang #sambalijo #sambalteri #sambalpete #sambalpetai #sambalbelacan #sambalpedas #sambalsedap #sambaludang #sambalado #sambalgoreng

WAJIB PAKAI HEADSET!!!⁣⁣ selamat ngiler pemirsahh 😉😉⁣⁣ ⁣thanks @qei.asmr ⁣ ⁣⁣ ⚠️⚠️PERHATIAN⚠️⚠️⁣⁣⁣⁣ Tayangan ini menyebabkan rasa lapar seketika.⁣⁣ Jika Anda ngiler itu adalah kesengajaan dari kami.⁣⁣ Salam Kapok Lombok 🔥🔥🔥⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣ ❤️ Double tap dan TAG temenmu dong yang kalo makan pedes sampe ngabisin nasi 🔥🔥🔥⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣ #sambal #balado #sarapan #yummyidn #sambalenak #sambel #sambalbelacan #sambalteri #sambalpedas #bihun #sambalpetai #maknyus #cemilanhits #cemilanku #yukmakan #masakanenak #pecandumakanan #makananindonesia #cemilan #ngemilenak #gulai #capcay #menusederhana #makananrumahan #masakansederhana #marimakan #lezatnikmat #fotomasak #pesonakuliners #resepsambal repost @pengabdicabesetan

Sambal penyet ready to go... InsyaAllah sedap.. 💯 homemade 🌶️ Sambal Tempoyak 🌶️ Sambal Tempoyak Petai 🌶️ Sambal Hitam 🌶️ Sambal Penyet pos seluruh Malaysia COD bandar Bentong http://www.wasap.my/60126581324 Moh Menyambal🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️ 🌶️ 🌶️🌶️#sambal #sambaltempoyak #sambalpetai #sambaltempoyakpetai #sambaltempoyakbilispetai #sambalpedas #pedas #sambalado #sambaludangpetai #travelfood #sambalhomemade #homemadesambal #spicyfood #sambalijoteri #sambalijo #sambalpenyet #sambaltomato #sambalbelacan #masakankampung #alakampung #pahangfood #sambalhitampahanghomemade #sambaltempoyakpahang #pedaspadu #masakanpedas #spicyfoods #sambalikanbilis #sambaltradisi #sambalmalaysia

BOLU TAPE KEJU . Bahan : 5 butir kuning telur 4 butir putih telur 125 gr gula pasir 100 gr terigu  25 gr susu bubuk  10 gr maizena Sejumput garam halus 1 sdt SP 125 gr Tape singkong ( lumatkan) 150 gr mentega + butter , lelehkan 25 ml minyak sayur Keju cheddar secukupnya . . Cara membuat : ✏ Kocok telur, SP, dan gula hingga putih dan kental. ✏ Masukkan bertahap tape yg sdh dihaluskan, dan tepung,susu bubuk, maizena, dan garam yg sudah diayak, aduk rata ✏ Masukkan Butter leleh + minyak sayur, aduk rata ✏ Tuang ke dalam loyang yg sblmnya sdh diolesi margarin dan taburan tepung. ✏ Taburin Keju parut bagian atas sbg toping ✏ panaskan oven 170 C panggang hingga matang ( tergantung oven masing2 ) . Source lawthomaz  By @aiz.izzy . - #sambal #resepbolutape #ayambakar#sambalpedas #nasicampur #marimakan#sambalbelacan #cumi #ayampenyet #idebekalanak #resepbolu #lalapan #seblak #makanterusss#pedasgila #nasiuduk #indonesianculinary#seleranusantara #sotobetawi #nasgor #maknyus#ayampanggang #pesonakuliners #bakso#bosenkururesep #makansehat

[SALE TERHAD] BERWANGI-WANGIAN DENGAN PERFUME ORIGINAL PADA HARGA BERBALOI BALOI... SEMERBAK HARUM DARI JAUH BOLEH BAU HAA... . . ESTÉE LAUDER Youth Dew Eau de Parfum Spray 67ml OFFER PRICE : RM 165 . Deposit = RM 44 4 kali ansuran utk 4 bln berturut ETA JULY . Macam mana nak order? Sila click link di bio utk isi Borang Pesanan . Click link di bio Click link di bio Click link di bio utk order tau! . ATAU . Sila email bersama 6 maklumat dibawah kepada order.rosestreats@gmail.com order.rosestreats@gmail.com order.rosestreats@gmail.com 1. Nama penuh 2. FB ID 3. Alamat pengeposan 4. No. Telefon 5. Nama penuh barang yg hendak di order 6. Berapa kali ansuran? Nanti team mate kami akan issue invoice dlm tempoh 24 jam. . #minyakwangimalaysia #minyakwangioriginal #perfumeoriginal #cikgu #sambalbelacan #syukurselalu #nakkurus #kl #rawang #sungaibuloh #johor #paritraja #seremban #tamancempaka #melaka #terengganu #kelantan #perlis #alorsetar #perak #batugajah #taiping #kualakangsar #seriiskandar #tamanbotani #kampar #gopeng #klebang #chemor #kuantan

[ 3 hari lagi !!!!! ] Beli 1 botol RM20 Beli 2 botol RM40 Beli 3 botol RM60 eh eh bukan bukan ‼‼ Beli 4 botol hanya #rm50 je Cepatttt offer sehingga 20hb je niiii #sambalbelacan #sambalbelacantumbuk

" PACKAGING BARU..." . Segak dak ? Haa. Ni laa sambal penyet packaging kami yang terbaru. Jangan terkejut pulak naa,, kalau ada pelanggan kami yang dapat packaging macam ni. . Kalian adelah insan insan terpilih, boleh tengok dan jatuh hati dulu dengan design baru ni 😍. Ni bukti taw, stok kami ni bukan stok lama. . Stok kami sentiasa baru, sehinggakan design terbaru kami bagi pada kalian. . http://www.wasap.my/+601119817598/sambalicious . #asmr #asmrfood #asmrcommunity #asmrmalaysia #houseofsambal #sambalicious #sambalpenyetsedap #sambalpenyet #sambalketuk #sambalhijau #sambalmalaysia #sambalbelacan #makananpedas #jjcm #makansedap #sambalnasiayampenyet #sambalpenyetwongsolo #nasiayampenyetwongsolo #sambaleena #sambaleenabesut #sambaleenaganu #sambaleenateganu #sambaleenaterengganu #sambalmerah #sambaltempe #sambalbilisrangup #mukbang #mukbangmalaysia #kakimakan #sedapboh

" SAMBAL PELBAGAI GUNA..". . Akak kita ni dia belii sambal ijo, tadii dia tunjuk kat kamii. Dah siap menu nasi goreng sambal ijo. Dia kata dah lah sedap, pedas yang cukup lengkap semuanya. . Aihh, awak yang bujang tu takkan la tak teringin lagi kot. Ni penyelesai masalah bagii awok awokk yang tak berape nak rajin keluar pegi cari makanan tu. Sekurangnya, jimat la mase awokk awokk nak layan citer KOREA / layan PUBG kat rumah 😆😆👏👏. . http://www.wasap.my/+601119817598/sambalicious . #asmr #asmrfood #asmrcommunity #asmrmalaysia #houseofsambal #sambalicious #sambalpenyetsedap #sambalpenyet #sambalketuk #sambalhijau #sambalmalaysia #sambalbelacan #makananpedas #jjcm #makansedap #sambalnasiayampenyet #sambalpenyetwongsolo #nasiayampenyetwongsolo #sambaleena #sambaleenabesut #sambaleenaganu #sambaleenateganu #sambaleenaterengganu #sambalmerah #sambaltempe #sambalbilisrangup #mukbang #mukbangmalaysia #kakimakan #sedapboh

" TEXTURE SAMBAL PENYET .." . Disebabkan ramaii request supaya kami tunjukkan texture sambal, okay ni untuk sambal penyet. Sememangnya antara best seller la ni. . Untuk sambal penyet ni, takde ikan bilis tau kat dalam ni... Jadi sangat sesuai bagi korang yang cik abang / akak bujang, balik rumah nak makan nasi putih panas dengan telur goreng, fuh layann terukks. . Tak caye? Cuba try test tengok cemane pegi 😉😉. . http://www.wasap.my/+601119817598/sambalicious . #asmr #asmrfood #asmrcommunity #asmrmalaysia #houseofsambal #sambalicious #sambalpenyetsedap #sambalpenyet #sambalketuk #sambalhijau #sambalmalaysia #sambalbelacan #makananpedas #jjcm #makansedap #sambalnasiayampenyet #sambalpenyetwongsolo #nasiayampenyetwongsolo #sambaleena #sambaleenabesut #sambaleenaganu #sambaleenateganu #sambaleenaterengganu #sambalmerah #sambaltempe #sambalbilisrangup #mukbang #mukbangmalaysia #kakimakan #sedapboh

siap sumbat utk menu minum ptg ni buat fmly kecilku..tinggal nk celup telo je kang time grg #tauhubergedil & #begedilayam biasa utk anak², dorg req xnk tauhu. yolah nak oii..😏🤗😋 menu lunch #ayammasaklomakciliapi #pucukubirebus #sambalbelacan

Menumbuk sambal belacan (untuk digoreng) sekali makan bawah matahari terik 🌞.. Kalau banyak kali makan, tak kuasa nak menumbuk, masuk je semua sekaliharung dalam food processor.. #sambalbelacan

Trying to cut down on my salt intake so instead of making it with soup, I just boiled some mixed #tofu and grilled some #veggies 💕 Don't forgot my favorite #sambalbelacan.. Dip dip 🤭 #makan #eathealthy #healthyfood . . #doitforyourself #lunch #okra #eggplant #ladiesfinger #spicy #fitmommy #fitmoms #fitmomlife #workoutforwomen #foodie #foodporn #fortyfourandfabulous #pushingyourlimits #fit #fitness #fitnessjourney #fitmom #letmemotivateyou

Yang suka pedes, pasti suka tahu mercon ini.. Tahu mercon isi sosis Bahan: 10buah tahu goreng,belah tengahnya 1buah wortel uk besar, potong dadu 50gr tauge 4buah sosis sapi, potong dadu 3batang daun bawang,rajang 2butir telur Bumbu: 2sdm baceman bawang ( bacemanbawangochachupid ) 15buah cabe rawit, rebus lalu haluskan 1sdm saos tiram 1sdt kecap asin 1sdt merica bubuk Gula, garam, kaldu bubuk secukupnya Bahan pencelup: 5sdm tepung terigu 2sdm tepung beras 4sdm tepung bumbu serbaguna Sejumput kunyit bubuk Sejumput garam dan merica Air secukupnya (Aduk menjadi satu hingga membentuk adonan yang kental) Cara membuat: - panaskan minyak,tumis baceman bawang hingga harum, masukkan sosis aduk2 hingga rata - masukkan telur buat orak arik, tunggu hingga kering - beri sedikit air, masukkan wortel, tauge, daun bawang dan cabe rebus - bumbui dengan saos tiram,kecap asin, gula, garam, merica dan kaldu bubuk, koreksi rasanya, angkat dan sisihkan - siapkan tahu yg sudah dibelah, beri isian secukupnya - celupkan ke adonan pencelup dan goreng hingga kuning keemasan, sajikan by. @ocha_chupid #sambal #reseptahumercon #ayambakar#sambalpedas #nasicampur #marimakan#sambalbelacan #cumi #ayampenyet #idebekalanak #reseptahumerconisisosis #lalapan #seblak #makanterusss#pedasgila #nasiuduk #indonesianculinary#seleranusantara #sotobetawi #nasgor #maknyus#ayampanggang #pesonakuliners #bakso#bosenkurusresep #makansehat

Lauk udah jadi, sambalnya belum? Coba bikin resep sambal satu ini, rasanya segar dan pedas, yang pasti cocok untuk menemani lauk hari ini! . Jangan lupa pencet 💗 dan follow @resep_masak_pemula ya bunda biar kami makin semangat membagikan resepnya . by @masaktv . Bahan: 15 buah cabai merah keriting 15 buah cabai rawit 15 siung bawang merah 9 siung bawah putih 1 blok terasi 1 buah tomat Minyak goreng Garam Gula Lada Cara Membuat: 1. Goreng bawang merah, bawang putih, dan tomat. Lalu tambahkan terasi 2. Iris cabai merah keriting dan cabai rawit kemudian tambahkan garam, lada, dan gula sesuai selera. Kemudian ulek. 3. Angkat bawang merah, bawang putih, dan tomat yang sudah matang lalu masukkan ke cabai yang telah diulek. 4. Tambahkan minyak bekas menggoreng kemudian ulek kembali. 5. Sajikan. . ----------------------------------- Jangan lupa Follow : 👉@resep_masak_pemula 👉@resep_masak_pemula 👉@resep_masak_pemula ----------------------------------- . #sambal #sambel #sambalmatah #sambalpedas #sambalbelacan #kulinernusantara101 #reseptv #lezatgila #kamuharustau #kuliner #resep #makan #makanan #masak #masakan #doyankuliner #kulinerindonesia #resepmasakan #berbagiresep #videomakan #doyanmakan #makananenak #makanansehat #doyanmasak #doyancooking #hobbymasak #videomasakan #masakanindonesia #enak #enakbanget

Pudding jelly kelapa Bhn lapisan bening/ kelapa muda 1100 ml air minum / air kelapa 12 gr gellamix super + 180 gr gula pasir (selera) di aduk sampai rata. Kelapa muda di iris memajang secukupnya. 1/2 sdt pasta es teller ny liem Cara: Campur air, gellamix dan gula, didihkan api sedang, aduk2 sampai gula larut. Koreksi rasa. Setelah mendidih kecil, matikan. Beri pasta aduk2 ,angkat. Tunggu sampai uap panasnya hilang. Susun kelapa muda di loyang diamter 22 cm, masukkan lapisan bening setengahnya. Setengahnya sisihkan. Bhn lapisan santen/ putih 1200 ml santan dari 1 btr kelapa 12 gr gellamix super + 140 gr gula pasir ( aduk rata ) 1 sdt garam Cendol secukupnya ( boleh skip) Cara: Campur santan, garam, gellamix dan gula pasir, didihkan api sedang, aduk2 sampai gula pasir larut, koreksi rasa, boleh tambah gula kalau kurang manis. Setelah mendidih kecil matikan, masukkan cendol, aduk rata. Tunggu sampai uap panasnya hilang. Masukkan ke atas adonan bening setengahnya, lalu yg setengahnya di sisihkan Note: pudding jelly, kalau sudah mengeras di tusuk2 dengan garpu, supaya lapisan atasnya menyatu. @magdahlena_brian #sambal #resepjellykelapa #ayambakar#sambalpedas #nasicampur #marimakan#sambalbelacan #cumi #ayampenyet #idebekalanak #reseppudingjellykelapa #lalapan #seblak #makanterusss#pedasgila #nasiuduk #indonesianculinary#seleranusantara #sotobetawi #nasgor #maknyus#ayampanggang #pesonakuliners #bakso#bosenkurustips  #makansehat

[SALE TERHAD] NAK CARI SET WANGIAN YG ORIGINAL PADA HARGA BERBALOI? NAK BUAT HANTARAN? NAK BUAT HADIAH? . ELIZABETH ARDEN Red Door Eau de Toilette Spray 30ml Gift Set OFFER PRICE : RM 159 . Deposit = RM 44 4 kali ansuran utk 4 bln berturut ETA JULY . Macam mana nak order? Sila click link di bio utk isi Borang Pesanan . Click link di bio Click link di bio Click link di bio utk order tau! . ATAU . Sila email bersama 6 maklumat dibawah kepada order.rosestreats@gmail.com order.rosestreats@gmail.com order.rosestreats@gmail.com 1. Nama penuh 2. FB ID 3. Alamat pengeposan 4. No. Telefon 5. Nama penuh barang yg hendak di order 6. Berapa kali ansuran? Nanti team mate kami akan issue invoice dlm tempoh 24 jam. . #minyakwangimalaysia #minyakwangioriginal #perfumeoriginal #cikgu #sambalbelacan #syukurselalu #nakkurus #kl #rawang #sungaibuloh #johor #paritraja #seremban #tamancempaka #melaka #terengganu #kelantan #perlis #alorsetar #perak #batugajah #taiping #kualakangsar #seriiskandar #tamanbotani #kampar #gopeng #klebang #chemor #kuantan

[SALE TERHAD] NAK CARI SET WANGIAN YG ORIGINAL PADA HARGA BERBALOI? NAK BUAT HANTARAN? NAK BUAT HADIAH? . YARDLEY Rose Eau de Toilette Gift Set 50ml OFFER PRICE : RM 69 . Deposit = RM 20 4 kali ansuran utk 4 bln berturut ETA JULY . Macam mana nak order? Sila click link di bio utk isi Borang Pesanan . Click link di bio Click link di bio Click link di bio utk order tau! . ATAU . Sila email bersama 6 maklumat dibawah kepada order.rosestreats@gmail.com order.rosestreats@gmail.com order.rosestreats@gmail.com 1. Nama penuh 2. FB ID 3. Alamat pengeposan 4. No. Telefon 5. Nama penuh barang yg hendak di order 6. Berapa kali ansuran? Nanti team mate kami akan issue invoice dlm tempoh 24 jam. . #minyakwangimalaysia #minyakwangioriginal #perfumeoriginal #cikgu #sambalbelacan #syukurselalu #nakkurus #kl #rawang #sungaibuloh #johor #paritraja #seremban #tamancempaka #melaka #terengganu #kelantan #perlis #alorsetar #perak #batugajah #taiping #kualakangsar #seriiskandar #tamanbotani #kampar #gopeng #klebang #chemor #kuantan

. Wow... minum.kopi bole hilangkan sakit kepala.. Alhamdulillah..😊 . Jom bagi yang nak oder . Set Kombo KLUBNA LALEH Ready Stock! 🎁Shaker Gemuk 🎁Free rantai + subang + Loket . 🚗COD & 📬POS AVAILABLE . 📲011-57666697 atau klik link 👉https://bit.ly/2O86CuM . . #klubnalaleh #klubnalalehofficial #klubnalalehkl #klubnalalehampang #klubnacyberjaya #klubnaputrajaya #klubnacheras #klubnaukm #klubnasgbesi #klubnatasikselatan #klubnabukitjalil #nakkurus #nakkuruskanbadan #mahn #sambalbelacan #bajurayamoden #koleksiraya2019 #viral #lawak #fitmalaysia #eatcleanmalaysia #intermittentfasting

Sape kat sini yang betul2 NEKAD nak fokus bulan April ni untuk turunkan berat 3-10kg tapi boleh makan nasi & enjoy makan 5-6 kali sehari? . Mudah je. Komen 'DM Saya'. 👌 . Terbuka kepada surirumah, wanita & lelaki bekerja serta lelaki & wanita yang NEKAD nak SIHAT & turun berat. . Slot terhad! 1st come, 1st serve!! Kalau nak cepat, klik link di bio pun boleh. 😊 . Faiz 0193987595 Dina 0194858204 #faizradzali #dinarahman #faizdina #teamlindaradzali #teamnickhinhussien #youcanloseweightfromhome

KEPENTINGAN SERAT/FIBER . Ya, nak turun berat badan, pengambilan serat sememangnya penting. Sebab serat dapat buat kita rasa kenyang lebih lama. . Boleh tag kawan & family untuk perkongsian ini. Follow my IG @faiz.radzali for more tips. Turn on notification for latest update. #faizradzali #dinarahman #faizdina #teamlindaradzali #teamnickhinhussien #youcanloseweightfromhome

Produk #adeqsue juga boleh didapati di Shopee.. Official Shop Name : Adeq Sue Resources Sdn Bhd. Pelbagai tawaran menarik diberikan. 👍 #adeqsue #shopee #pesikanbakarpetai #pesikanbakar #sostigarasa #sambalbilis #sambalbelacan #viral

Sayur Kangkung memiliki manfaat untuk mengurangi tekanan (stress) dan gula darah. Kandungan zat besi yang tinggi dalam sayuran kangkung, ternyata juga mampu mengontrol jumlah trombosit dan juga mampu menurunkan tekanan darah tinggi termasuk juga gula dalam darah. Selain itu efek lain dari sayuran kangkung adalah mampu menenangkan, sehingga setelah mengkonsumsi kangkung bagi sebagian orang akan membuat mengantuk dan tertidur. Sehingga tidur menjadi lebih nyenyak, yang efek sampingnya adalah menurnkan tingkat stress. ______________________ #sayur #sayuran #instafood #sayursehat #hidroponik #food #sayursegar #indonesia #sayurhidroponik #sayurorganik #sayurlabu #sayurmayur #makanansehat #sayurbayam #vegetables #sayurlodeh #sambalbelacan #sayurbening #sayurasem #sayururap #sehat #foodpornshare #urbanfarming #foodpictures

Produk #adeqsue juga boleh didapati di Shopee.. Official Shop Name : Adeq Sue Resources Sdn Bhd. Pelbagai tawaran menarik diberikan. 👍 #adeqsue #shopee #pesikanbakarpetai #pesikanbakar #sostigarasa #sambalbilis #sambalbelacan #viral

16.3.2019 Event at# bukit jelutung The suite #menu breakfast #sandwichtuna&sandwishtelur#lompangpandan#sardinroll #menulunch#nasiputih#dagingsalai#ayammasakmerah#ulam2#sambalbelacan#fruitplanter# #menu tea break #bihungorengsiam#lopes#popiapedas# Sebarangtempahanwassupke i0192438837 #addinasscatering#ctdk

Selamat pagi! Sudah hari senin lagi aja.. sarapan bubur dulu yuk agar semangat sepanjang minggu.. 😉 BUBUR AYAM bahan bubur : 150 gr beras air sekitar 800ml (bisa disesuaikan) 1 sdt garam bahan kuah : 300 ml air ayam secukupnya 3 btr bawang merah 3 btr bawang putih 1 btr kemiri, goreng 1/2 ruas lengkuas 1/2 ruas kunyit 1 btg serai 2 lbr daun salam secukupnya ketumbar bubuk secukupnya lada bubuk secukupnya garam secukupnya gula pasir secukupnya kaldu ayam bubuk minyak untuk menumis pelengkap : daun bawang dan seledri, cincang bawang goreng sambal (haluskan cabe rebus+tuang kuah) kecap manis kerupuk dll sesuai selera cara membuat : 1. membuat kuah : haluskan bersama bawang merah putih, ketumbar+lada bubuk, kunyit dan kemiri. tumis bumbu halus bersama daun salam, serai dan lengkuas yg digeprek hingga harum, tuang air, beri garam gula dan kaldu bubuk, stelah mendidih masukkan ayam biarkan ayam berubah warna/agak matang. angkat ayam, tes rasa kuahnya, jika sudah pas matikan api. 2. goreng ayam tadi, setelah dingin suwir2. 3. membuat bubur : cuci beras, rebus bersama air dan garam dengan api agak kecil sambil diaduk terus hingga matang mengental dan menjadi bubur. 4. penyelesaian : tuang bubur ke dalam mangkok, tuang kuahnya, beri suwiran ayam, daun bawang seledri dan bawang goreng serta kerupuk, beri kecap manis dan sambal, sajikaan 🍲 *) memasak bubur diakhir agar bubur hangat dan tidak mengeras/menjadi nasi, jika mengeras bisa ditambahkan air lagi dan masak kembali sebentar hingga menjadi bubur lagi by : @aktrinurfaa - #sambal #resepbubur #ayambakar#sambalpedas #nasicampur #marimakan#sambalbelacan #cumi #ayampenyet #idebekalanak #resepbuburayam #lalapan #seblak #makanterusss#pedasgila #nasiuduk #indonesianculinary#seleranusantara #sotobetawi #nasgor #maknyus#ayampanggang #pesonakuliners #bakso#bosenkurusresep #makansehat

16.3.2019 Event at# bukit jelutung The suite #menu breakfast #sandwichtuna&sandwishtelur#lompangpandan#sardinroll #menulunch#nasiputih#dagingsalai#ayammasakmerah#ulam2#sambalbelacan#fruitplanter# #menu tea break #bihungorengsiam#lopes#popiapedas# Sebarangtempahanwassupke i0192438837 #addinasscatering#ctdk

FREE SAMBAL UNTUK 10 AGEN YANG TERAWAL 😱 . . Teringin nak buat duit sampingan tak raya ni? Nak bergaya sakan? Nak bagi mak ayah duit lebih? Nak bagi duit raya dekat sedara mara? Jeng jeng jeng, tenang...SAMBALEENA KAN ADA 😎 . . Kelebihan Produk Sambaleena 👇🏻 🌸 Tahan Lama 🌸 Mudah Dibawa Travel 🌸 100% Produk Bumiputera Muslim 🌸 Menggunan Bahan Kualiti Premium 🌸 Harga Berbaloi . . Demand untuk sambal instant ni memang meningkat tau sebab puasa ni semua orang nak mudah, tak perlu dah korang nak kupas bawang or rebus cili. Semua dah siap! Tinggal bukak penutup botol & there you go 😘 #sambaleena #sambal #raya #raya2019 #bajuraya #bajurayamurah #sambalijo #ayamgepukpakgembus #sambalgeprek #sambalbelacan #sambalsedap #makan #kakimakan #vitdaily #foodie #agent #agendiperlukan #agentwanted #agentneeded #makanmakan #readytoeat #resepi

Sebelum tonton, follow dulu @1001resepmasakkita 😃 . . Sambal kol goreng Ala @masaktv ----- Siapa yang tak kenal dengan sambal yang sedang hits satu ini... ? 😋 - Bahan : ½ buah kol 5 buah cabai merah keriting 5 buah cabai rawit merah  1 buah tomat  3 btr kemiri  5 siung bawang merah 2 siung bawang putih Terasi ½ sdt gula merah Gula Garam Minyak - Cara Membuat : 1. Panaskan minyak lalu goreng kol yang sudah diiris hingga garing, angkat dan tiriskan. 2. Goreng cabai merah keriting, cabai rawit, kemiri, bawang merah, bawang putih, dan tomat. Angkat dan tiriskan. 3. Siapkan cobek. Masukkan terasi bakar dan semua bumbu yang sudah digoreng kemudian tumbuk hingga halus. 4. Beri gula pasir dan garam. 5. Masukkan kol goreng lalu aduk kembali hingga agak rata. 6. Siap dihidangkan. . Punya teman atau keluarga hobi makan atau masak ? Yuuk Mention mereka :) . . ========================== Follow : @1001resepmasakkita Follow : @1001resepmasakkita Follow : @1001resepmasakkita ========================== . . ----- #sambalkolgoreng #sambalikan #sambalikanbilis #sambalikanasin #sambalikanroa #sambalikanteri #sambalikanmasin #sambalmalaysia #sambalhijau #sambalviral #sambalsedap #sambalkicap #sambalhitam #sambalbelacan #sambalhomemade #sambalijo #resep #resepibu #reseprumahan #anekaresep #resep_roemah #resepmasakanrumahan #resepsarwendah #reseppraktis #reseproemahan #resepmommies #resepbaking #sambalpedas #sambalhitampahang #sambalbilis

Suarni
(@suarni_huang)

1 Day 1 Hour Ago

Pemeran utamanya si Belacan....... Ada disudut atas paling ujung...... Tanpa Belacan ga komplit rasanya ..... 😅 #belacan #yummy #enak #lunch #makansiang #food #foods #sayurrebus #sambalbelacan #maknyus #mantap #enaktenan

KUNYIT ASAM Bahan: - 3 sdm gula pasir/secukupnya - 1 sdm kunyit bubuk - 1 L air matang dingin/hangat - 1 sdm asam jawa dihaluskan - sejumput garam Cara Membuat: Campurkan semua bahan aduk² sampai gula dan asam nya benar² hancur dan siap di sruput 😂😚👍 dikulkas biar lebih segar lagi #sambal #resepminuman #ayambakar#sambalpedas #nasicampur #marimakan#sambalbelacan #cumi #ayampenyet #idebekalanak #resepkunyitasam #lalapan #seblak #makanterusss#pedasgila #nasiuduk #indonesianculinary#seleranusantara #sotobetawi #nasgor #maknyus#ayampanggang #pesonakuliners #bakso#bosenkurustips #makansehat

Ready to go..Jom try sambal tempoyak ikan bilis.. InsyaAllah sedap 🌶️ Sambal Tempoyak 🌶️ Sambal Tempoyak Petai 🌶️ Sambal Hitam 🌶️ Sambal Penyet Moh Menyambal🌶️🌶️🌶️🥒 #sambal #sambaltempoyak #sambalpetai #sambaltempoyakpetai #sambaltempoyakbilispetai #sambalpedas #pedas #sambalado #sambaludangpetai #travelfood #sambalhomemade #homemadesambal #spicyfood #sambalijoteri #sambalijo #sambalpenyet #sambaltomato #sambalbelacan #masakankampung #alakampung